آهنگسازی
نوازندگی موسیقی ایرانی
نوازندگی موسیقی جهانی
سینما
بازیگری
طراحی صحنه
ادبیات نمایشی
نمایش عروسکی
کارگردانی تلوزیون
تلوزیون و هنرهای دیجیتال
آموزشهنر
صنایعدستی
طراحیپارچه
طراحیلباس
عکاسی
فرش
طراحیصنعتی کتابتونگارگری گرافیکمجمسه سازینقاشی نقاشیایرانی هنرهایاسلامی
مرحلۀ اول: امتحان نهایی
سابقۀ تحصیلی که طبق امتحانهای نهایی سال دوازدهم برای دبیرستان و هنرستانی ها تعیین میشه، فقط برای دروس فارسی، عربی، دینی، زبان و سلامت و بهداشت. این امتحان مستقیما توسط خود آموزش و پرورش طرح و برگزار میشه و مدرسه هیچ نقشی در سابقۀ تحصیلی شما نداره!
مرحلۀ دوم: کنکور تخصصی
کنکور تخصصی که شامل سه درس درک عمومی هنر، ریاضی و فیزیک و خلاقیت تصویری میشه، به صورت تستی توسط سازمان سنجش برگزار میشه و طبق این کنکور و نمرات سابقه تحصیلی رتبۀ شما مشخص میشه و فقط مرحلۀ آزمون عملی میمونه!
مرحلۀ سوم: آزمون عملی
اکثر رشتههای هنری بعد از کنکور تخصصی در فصل تابستون باید آزمون عملی رشتۀ مورد نظرشون رو شرکت کنن که میتونه شامل مصاحبه هم باشه. داوران کارهای شما را قضاوت میکنن و با توجه به عماکردتون بهتون یه نمره بین 0 تا 100 با ضریب 12 میدن. شما باید خودتون رو برای این آزمون حسابی آماده کنید!
آشنایی با تاریخ هنر ایران و همچنین تاریخ هنر جهان اساس اصلی مطالب درس درک عمومی هنر است. تاریخ تمامی هنرها در این درس مورد بررسی قرار میگیرد اعم از تاریخ نقاشی، مجسمهسازی، صنایعدستی، معماری، موسیقی، سینما، نمایش، لباس و ...
شاید مهمترین مطالب پایهای که یک دانشجوی هنر برای ورود به دانشگاه باید بداند همین مسائل باشد. شما در این درس در مورد هنرمندان مختلف، آثار هنری، مکتبها، سبکها، ژانرها و ... مطالب مختلفی یاد میگیرید.
سوالات این درس ترکیبی از حافظۀ خوب، درک مفهومی روند هنری و تحلیل مفاهیم را نیازمند است پس یک مدرس خوب بههمراه کتابهای مناسب میتواند برای رسیدن به نمرۀ مناسب به شما کمک کند.
سوالات این درس شامل چهار مبحث کلی میشود:
شاید اینگونه به نظر برسد که سوالات ریاضی کنکور هنر آسان است و از کنکور ریاضی و تجربی سادهتر است، اما در نظر بگیرید سوالات آسان برای همۀ داوطلبها آسان است و این سوالات مشکل هستند که تفاوت اصلی را ایجاد میکنند و باعث قبولی شما میشوند.
سوالات مشکل درس درک عمومی ریاضی و فیزیک کاملا متفاوت از آنچه در کتب مدرسه وجود دارند هستند، پس یک مدرس خوب که به طور اختصاصی در زمینۀ ریاضی کنکور هنر تسلط دارد میتواند در کسب درصد بالا به شما کمک بسیاری کند.
این درس نیازمند شناخت قوانین و قواعد تجسمی، مفاهیم تجسمی و قدرت تحلیل تصاویر است.
سوالاتی که در این درس وجود دارند غالباً از خارج از کتابهای درسی استخراج شدهاند، اما این موضوع نباید برای شما نگرانکننده باشد زیرا فردی که به قوانین تجسمی آشنایی داشته باشد نیازی به حفظ کردن تصاویر ندارد و هر تصویری که به او داده شود را میتواند تحلیل کند.
برای یادگیری این درس شما باید اول قواعد این درس را از منابع مناسب بیاموزید و سپس تعداد زیادی از تصاویر را تحلیل کنید و این تمرین را به صورت روزانه انجام دهید. کلاسهای تحلیل تصاویر و خلاقیت تصویری گزینۀ مناسب برای تسلط بر این درس هستند و در مقابل بدترین مسیر حفظ کردن متن کتب درسی میباشد.
متاسفانه این دانشگاهها ظرفیت بسیار کمی دارن، پس برای قبولی و موفقیت در کنکور هنر واقعا باید بهترینتون رو بذارید تا شما هم بتونید در بهترین دانشکدههای هنری ایران حضور داشته باشید و با هنرجوهایی قوی مثل خودتون همکلاسی باشید!